FLORIN OPREA . EU

Eu cu mine…

mirror
4

Lumea ce ne înconjoară este o iluzie

Lumea ce ne înconjoară este o iluzie. Este o oglindă în care privim.

Tot încercăm să schimbăm imaginea din oglindă… în timp ce noi înșine suntem ceea ce ar trebui schimbat. Așteptăm să se schimbe o reflexie privind-o cu ochii holbați. Și dacă vezi ceva ce crezi că ai putea schimba e ca și cum ai zgâria suprafața oglinzii în încercarea de a trece dincolo.

Gândește-te la ipohondrii sau la cei ce se tem că se expun continuu unor boli imaginare, unor bacterii sau microbi. Lumea ce-i înconjoară, fiind reflexia propriei minți, le va pune la dispoziție toate șansele pentru bolile lor închipuite. Le va da ocaziile dar și motivele pentru a fi terifiați de iminentele maladii și suferințe. Pentru că ceea ce văd în jur este doar boală. Ceea ce văd este reflexia propriei minți.

Te simți ghinionist? Tot ceea ce te înconjoară îți va da ocazia să fii așa cum te simți. Pentru că te simți fără speranță, oglinda nu-ți va arăta decât ceea ce ai în suflet.

Mintea vede ceea ce a ales să vadă. De fapt nu mai poate vedea altceva în afară de propria reflexie.

Tot treci dintr-o relație eșuată într-alta fără oprire și te tot minunezi de ce alții își găsesc sufletul pereche fără greutate iar tu nu? Sau chiar nu ai văzut persoane deosebit de frumoase fără să fie cu cineva de ani de zile? În mintea și totodată în imaginea lor din oglindă sunt permanent singure. De aceea nici nu vor găsi pe cineva sau mai bine spus nici nu vor lăsa pe cineva să se apropie. Se vor purta ca niște persoane singure, care merită să fie singure, iar lumea se va purta în consecință. Iar asta nu se va schimba până când nu-și vor schimba propria reflexie. Vor căuta continuu și inconștient modelul relației eșuate pentru că doar această imagine este cea care le bântuie sufletul și mintea, așa că doar asta vor putea vedea oriunde s-ar uita. Și vor sfârși prin a găsi exact ceea ce caută.

Lucrezi în vânzări și clienții tăi sunt toți niște proști care nu cumpără ce ai tu de oferit în timp ce alți colegi de-ai tăi – având cu mult mai puțin de oferit – nu duc lipsă de clienți? Cum de ceilalți găsesc clienți și tu nu? Clienții nu sunt în esență aceiași oameni pe care îi puteți accesa și tu și ei? Sau tu chiar crezi că doar norocul poate fi explicația succesului celorlalți? Să fim serioși…

Spunem despre anumiți oameni că atrag ghinionul, în timp ce ei sunt adevărații protagoniști ai punerii în scenă a nenorocirilor. Fatalismul personal se reflectă și găsește în jur ocazii de a se realiza. La fel e și pentru oamenii de succes. Ceilalți vor spune că aceștia sunt doar niște norocoși, dar de fapt este doar mintea lor cea care se reflectă în tot ceea ce îi înconjoară, găsind oportunități peste tot.

Dacă ești cu adevărat în căutarea unei șanse în viață vei vedea în oglindă o mulțime de oportunități din care să alegi la fiecare pas. Asta nu înseamnă că dacă te simți de parcă ghinionul te urmărește de ceva timp și-ți spui și tu oarecum cu o jumătate de gură „băi ce mi-aș dori și eu să ies din impas cu o mică șansă”, că soarta ta se va și schimba. Trebuie să-ți dorești cu adevărat, nu doar „oarecum”. Oglinda îți va arăta tot ceea ce porți cu adevărat în suflet: nereușite și ghinioane. Vorbele goale nu schimbă nimic.

Uită-te la toți oamenii, oameni realizați sau cei mai ratați dintre ei: declarativ cu toții își doresc succesul, confortul și binele personal. Dar pe când primii și-l doresc din toată inima și din tot sufletul, iar oglinda le întoarce pe deplin gândurile și le descoperă oportunitățile din jurul lor, cei din urmă și-l doresc „oarecum”, iar adevăratele lor gânduri sunt date pe față de purtarea lor și de propriile acțiuni. Adică „le-ar cam plăcea și lor” să le fie bine, dar în inima și în sufletul lor se rulează același film al victimizării și neșansei purtându-se fără să-și dea seama ca niște învinși. Poveștile lor încep întotdeauna cu „dacă aș fi avut și eu noroc…” sau cu „da, dar ceilalți…” și orice șansă o întâmpină cu „nu o să meargă…” pe când primii își spun „ce am de pierdut dacă încerc?”

Oglinda nu minte. Îți va arăta lumea așa cum ești pregătit să o vezi, iar șansa nu va apărea decât dacă ești pregătit să o vezi. Nu te mai holba în oglindă așteptând miracole, cheia ești tu! Wayne Dyer spunea „Când schimbi felul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă”.

Oare nu ai văzut și tu că atunci când ești fericit, găsești peste tot fericire și motive de bucurie în jurul tău, iar dacă ești trist, totul este motiv de amărăciune și până și soarele nu mai strălucește ca altă dată? Lumea din jurul tău este reflexia imaginii tale!

Dacă îți e frică, totul din jurul tău e o amenințare și vei găsi în ceea ce te înconjoară combustibilul celor mai ascunse temeri. Iar dacă ai încredere că nimic rău nu ți se poate întâmpla încercând să faci un lucru, vei descoperi în jur argumentele care îți vor susține credința.

Oglinda lumii se transformă oferindu-ți când jumătatea plină, când pe cea goală a aceluiași pahar. Vei putea vedea doar imaginea a ceea ce porți în suflet. Paharul este același. Dacă îl vezi gol, gol este și sufletul tău. Dacă îl vei vedea plin, plin de speranță și încredere este și mintea ta. Ține minte… este același pahar pentru toți.

Cheia ești tu. Acolo poți schimba filmul vieții tale. Nu spun că este simplu, îți spun că ai purtat cheia fericirii sau nefericirii tale, a reușitei sau a insuccesului tău, tot timpul la gâtul tău. Folosește-o!

Florin Oprea

Foto: wallpaperup.com

dezvoltare personalămotivaționalvânzări

Florin Oprea • 1 decembrie 2015


Articolul precedent

Următorul articol

Comentarii

 1. Georgian Siia 2 decembrie 2015 - 22:43 Reply

  ” Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!” M.Gandhi

  Felicitari colega… ptr.munca si viziunea ta de viata!
  De ce nu,propun in cursul anului 2016 sa te avem invitat la un eveniment ( antreprenorial )…
  Succes, Florin !
  Imbratisari, Georgian-Luca Siia

  • Florin Oprea 3 decembrie 2015 - 7:25 Reply

   Voi fi acolo cu mare plăcere, Georgian! Mulțumesc și numai bine. ;)

 2. Eumen Nina 25 aprilie 2016 - 18:43 Reply

  Esti…incredibil, dar adevarat! :D geniale toate articolele!

  • Florin Oprea 25 aprilie 2016 - 21:01 Reply

   Mulțumesc tare, tare mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată / Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

FLORIN OPREA . EU